latinica  ћирилица
07/04/2020 |  16:57 | Аутор: СРНА

Формиран предмет о смрти доктора Пашагића

Тужилаштво Кантона Сарајево формирало је предмет у вези са смрћу епидемиолога Шефика Пашагића који је преминуо у недјељу, 5. априла.
Кантонално тужилаштво (фото: www.google.ba) -
Кантонално тужилаштво (фото: www.google.ba)

Портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић рекла је за "Кликс" да ће бити извршене провјере како би се утврдило да ли има елемената кривичног дјела.

Предмет је формиран након што је супруга преминулог Елна Пашагић објелоданила све кроз шта су њен супруг и цијела породица пролазили посљедњих 14 дана, те оцијенила да је смрт наступила као посљедица низа грешака здравственог система, а не само због вируса корона.

Директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић рекла је да је све урађено што је у њиховој моћи да спасу Пашагића.

Она је истакла да је Пашагићу чим је примљен урађен ЦТ грудног коша који је показивао драматичну обострану упалу плућа и страховитим увећањем лимфних чворова.

- Колега инфектолог који га је примио на третман закључио је да је стање врло озбиљно, одмах је посумњао на вирус корона - рекла је Изетбеговићева и одбацила наводе да је њихов пацијент лоше третиран.