latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:12 ⇒ 11:20 | Аутор: РТРС

Деманти Драшка Станивуковића

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић упутио је деманти на текст објављен на нашем порталу, преузет са портала banjaluka.net.
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net) -
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net)

Деманти преносимо у цијелости:

Ваш портал је 31.3.2020.године објавио чланак под насловом "Станивуковић опет шири панику", наводећи сљедеће: "Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а наставио је са изношењен непровјерених информација и са ширењем панике, те се данас претворио и у доктора епидемиолога и у јавност са сјетом на лицу изашао са причом да је један радник Фабрике обуће "Бема" заражен вирусом корона, иако за нешто такво нема ни један доказ. Ту информацију демантовао је Маринко Умичевић, технички директор "Беме", који је и потврдио да је Станивуковић данас био у близини те фабрике, али са друге стране улице и да се снимао."

Нажалост, вама је несхватљиво да сам ја ширио истину, а не панику и лажи, како покушавате презентовати вашем аудиторијуму. За информацију коју сам изнио не треба бити специјалиста епидемиолог, већ здраворазуман човјек који је у стању да прочита један љекарски налаз и потврду да је радник "Беме", иначе настањен у Лакташима, заражен вирусом КОВИД-19.

Деманти Маринка Умичевића, техничког директора "Беме", не пије воде, јер постоје документи "црно на бијело" који говоре у прилог фактима које сам изнио. Да сам говорио истину и да то и сада чиним потврдио је, свјесно или несвјесно, на прес конференцији 1. априла и сам министар здрваља у Влади Републике Српске др Ален Шеранић, а касније и сам признао изношење неистина Маринко Умичевић.

Министар Шеранић је чак рекао да је одговорност на предузећу (Маринку Умичевићу као власнику) да предузме све неопходне мјере и радње, као и на епидемиплошкој служби у Лакташима, што очито, нити једни, нити други нису били у стању да ураде, већ заташкају случај заразе и наставе несметано да и даље раде.

У својој, партијски инструисаној писанији кажете и ово: "Иначе, Станивуковић је и прије десетак дана био на капији "Беме", те је заједно са својим сарадником и партијским другом Иваном Бегићем снимао и сликао раднике који су кренули са посла. Тада су упозорени да то не чине, након чега је Бегић шаком ударио радника обезбјеђења "Беме", због чега је и приведен. Дакле, након премлаћивања човјека који им може бити отац, млади ПДП-овци настављају са ширењем панике и узнемирености грађана, док њихов почасни партијски шеф и даље шути. Све у свему, због оваквог понашања Станивуковића, уколико шири лажи, посла има и за полицију, јер ко зна шта је сљедеће смислио лажни доктор Драшко у својој лабораторији перформанса и личних видео урадака."

Једино истинито овдје јесте да сам прије десетак дана био испред фабрике "Бема" те указао на потенцијалну опасност јер је управа овога предузећа изложила раднике допустивши да их се на стотине превози малим, скученим аутобусима. Податак да је Иван Бегић ударио радника Беме је ноторна лаж и само нездраворазуман човјек је у стању то и помислити након објављеног видео снимка у којем се види да је радник напао Ивана, а не обратно. Надаље, ми смо били на јавној површини, не у кругу фабрике, што је такође битан факт.

Млади ПДП-овици, како нас ви називате, не ширимо панику и не узнемиравамо грађане. Баш напротив, ми ширимо истину и драго ми је што је ова истина допринијела да се од заразе спасе стотине других радника. То је мој посао као човјека, као друштвено одговорног грађанина, па и као професионалног народног посланика.

И на крају, морам рећи да се слажем да овдје има и посла за полицију која треба да испита зашто радници који су били свакодневном контакту са зараженом особом нису о томе информисани и тестирани.

А шта је лажни портал смислио у својој лабораторији клевете и промоције структура власти остаје да видимо.