latinica  ћирилица
07/04/2020 |  10:54 ⇒ 10:55 | Аутор: СРНА

Кантон Сарајево: Због кршења забране кретања издато 20 прекршајних налога

Полиција на подручју Кантона Сарајево издала је 20 прекршајних налога због кршења забране кретања током ноћи, као и 20 налога због кршења наредбе о обавезној социјалној дистанци и обавезном кориштењу заштитне маске на јавном простору.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да ће против три малољетна лица бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка због кршења забране на кретања јавним простором особама млађим од 18 година.

Лица млађа од 18 година могу се само превозити у возилу с једне на другу локацију, а не шетати, односно, кретати пјешице на јавним мјестима.

Федерални штаб цивилне заштите донио је 29. марта одлуку о забрани кретања грађана на подручју Федерације БиХ од 20.00 до 5.00 часова. Ријеч је о измјени раније одлуке донесене 21. марта, којом је због епидемије вируса корона забрана кретања била на снази од 18.00 до 5.00 часова.

Грађани и даље на улици и јавним површинама морају поштовати епидемиолошко-заштитне мјере, односно носити маску, памучну траку, шал и слично, као и држати дистанцу од најмање 1,5 метара.