latinica  ћирилица
07/04/2020 |  10:35 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Два нова случаја заразе у Зеници

Код два лица из Зенице јутрос је потврђена зараза вирусом корона, саопштио је министар здравља Зеничко-добојског кантона Аднан Јупић.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

- Обоје заражених били су у контакту са раније зараженим из кластера бившег "Центра за срце" из Тузле. Тренутно у нашем кантону имамо потврђено 35 заражених, од којих је шесторо излијечено - рекао је Јупић, који је и предсједник Кризног штаба за борбу против вируса корона тог министарства.

Директор Кантоналне болнице Зеница Расим Скоморац изјавио је да су здравствени радници и помоћно особље, те пацијенти који су на Одјељењу интерне медицине били у контакту са зараженим кардиоваскуларним пацијентом, били негативни на првом тестирању.

Скоморац је рекао да је у три групе у протеклих седам дана тестирано укупно 50 здравствених радника, особља и пацијената из Кантоналне болнице Зеница.

- Код свих су налази првих тестова били негативни, али ће тестирања бити поновљена за неких седам-осам дана. До тада ће сви наши запосленици остати у самоизолацији, јер, за сада, нема велике потребе за њиховим радним ангажманом - рекао је Скоморац.

Он је навео да се на Одјељењу за инфективне болести налази 11 пацијената који се лијече од заразе вирусом корона, а у издвојеном депадансу још девет, пренијели су федерални медији.