latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:25 | Аутор: РТС

Крушевац међу новим жариштима

Oд почетка епидемије вируса корона у Србији је регистровано 2.200 заражених особа, а борбу са вирусом изгубило је 58 пацијената.
Вирус корона у Србији (Илустрација РТРС) -
Вирус корона у Србији (Илустрација РТРС)

Од 868 тестираних здравствених радника, 160 је позитивно. Једно од нових жаришта је Крушевац, гдје је заражено 55 особа. Епидемиолог Предраг Кон упозорава да је улазак вируса у здравствене установе могућ и да то треба што прије сузбити.

У кругу ВМЦ Карабурма у току је реконструкција и изградња нове болнице у којој ће бити смјештени обољели, а њен капацитет биће 70 кревета.

Забиљежени су случајеви заразе и у два дома за старе "Стара пруга" и "Доживјети стоту".

Радослав Миловановић из Удружења приватних домова за старе каже да су сви заражени стабилно, те да су у домовима подигнуте мјере предострожности.

Прије двије недјеље у Расинском округу регистрован је први случај заразе, а до данас их има 79. У самоизолацији је око 2.000 људи.

Највише заражених - 55 је у Крушевцу, а 51 особа хоспитализована је на инфективном одјељењу крушевачке болнице. Јуче су три особе упућене на даље лијечење у КЦ Ниш.

У овом граду се опрема и спортска хала, капацитета 150 кревета, у коју ће бити смјештени пацијенти са најлакшом клиничком сликом.