latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:21 | Аутор: dnevni avaz

Љајић: Укинути баријере слободном промету робе, услуга, идеја, људи

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је да ће из глобалне епидемије вируса корона свака земља региона изаћи ослабљена и да је једини начин да се се то превазиђе уклањање баријера које стоје на путу слободном промету услуга, капитала, идеја и људи.
Расим Љајић - Фото: ТАНЈУГ
Расим ЉајићФото: ТАНЈУГ

- То ће бити предуслов за економски напредак. Уколико наставимо једни другима постављати баријере и једни друге посматрати као конкуренте, а не као партнере, плашим се да нећемо далеко стићи, већ ћемо и даље јурити властити реп и покушавати наћи неко рјешење које сигурно неће стићи само од себе - рекао је Љајић за сарајевски Дневни аваз.

Наводећи да се на глобалном нивоу свако бави собом и покушава наћи рјешење у оквиру свог дворишта, Љајић констатује да је ово глобална криза у којој се сви боре за здравље и животе људи, али и смањење негативних посљедица кризе на економију.

Он је подсјетио да вирус не бира ни по националној, ни по вјерској, ни расној припадности.

- Видјели смо да свако може бити погођен, људи овдје полажу тест одговорности према себи и заједници, а с друге стране полажемо тест из солидарности - закључио је Љајић.