latinica  ћирилица
07/04/2020 |  08:43 ⇒ 08:53 | Аутор: СРНА

Бањалука: Отворене трговине којима је Републички штаб дозволио рад

У Бањалуци је од данас омогућен рад трговинама бијелом техником, водоводним и електро-материјалом и санитаријима, керамиком, продавницама боја и лакова, ауто-дијелова, дијелова за пољопривредне машине, грађевинског материјала, те дрогеријама.
Бијела техника (фото:http://kips.me) -
Бијела техника (фото:http://kips.me)

Овим дјелатностима прошле седмице дозвољен је рад одлуком републичког штаба, а од данас, од 7.00 до 15.00 часова, оне могу да раде и у Бањалуци, али уз веома стриктна правила у вези држања дистанце, дезинфекције и осталих мјера предострожности у циљу спречавања ширења вируса корона.

Свако кршење ових прописа биће најстроже санкционисано, одлучено је јуче на сједници Штаба за ванредне ситуације града Бањалуке.

Ради растерећења Дома здравља, од данас ће радити само лабораторије на Поликлиници и Лазареву, и то периоду од 7.00 до 19.00 часова, док ће након 19.00 часова радити лабораторија у Служби хитне помоћи.

Према одлуци Штаба за ванредне ситуације града Бањалуке, уторком и петком, у периоду од 7.00 до 11.00 часова на подручју Бањалуке забрањено је кретање свим особама испод 65 година, како би се избјегло мијешање са старијом популацијом која има дозволу изласка у то вријеме.

У Бањалуци је од јуче у функцији шест нових линија бесплатног јавног превоза за здравствене раднике и припаданике Министарства унутрашњих послова, путем Центра за социјални рад, почела је подјела 1.617 пакета са основним намирницама за угрожене категорије становништва.

У највећем граду Српске настављају са радом све службе доставе које је град до сада организовао, с циљем помоћи особама старијим од 65 година, путем телефона 065/010-203 достава животних намирница и достава лијекова позивом породичном љекару.