latinica  ћирилица
05/04/2020 |  21:44 | Аутор: Блиц

Брнабић: Дању шетају, а ноћу тапшу љекарима, то је врхунац лицемјерја

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је крајње лицемјерно и себично када појединци преко дана крше мјере и препоруке самоизолације, а увече аплаудирају љекарима.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Мислим да је примјер крајњег себичлука да током дана кршите мјере самоизолације, а увече изађете на прозоре и терасе и тапшете нашим љекарима. Мислим да је то срамота, себичлук и врхунац лицемјерја. Послије тога ми се јавило неколико љекара и захвалило се - рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк.

Она је прочитала поруке љекара који су једни другима послали. То су поруке инфектолога из Новог Сада и Суботице како људи џогирају и шетају љубимце док "они умиру од посла".

- Шамар у лице љекарима је када изађу из болница у гужву и онда у осам увече чују те аплаузе. То је огромна несолидарност. Како можемо да будемо такви људи? - запитала се премијерка.

Замолила је све грађане за дисциплину и да се придржавају препоручених превентивних мјера ради заштите од заразе корона вирусом.

- Сваки дан када прекршите мјере и шетате се, то је дан дуже за ваше родитеље, баке и деке, да сједе код куће у изолацији. Ако не због вас, онда због солидарности, молим вас, хајмо сада сви заједно да поштујемо мјере - поручила је Брнабићева.