latinica  ћирилица
05/04/2020 |  16:03 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

ОО СНСД Гламоч: Дискриминација повратничког становништва се наставља и даље

Општински одбор СНСД Гламоч је јуче упутио отворено писмо федералном премијеру Фадилу Новалићуи Влади ФБиХ због дискриминаторних одлука о подјели власти које је влада Федерацији БиХ додијелило градовима и грађанима у помоћи у предузимању превентивних мјера у борби против вируса корона (ЦОВИД-19) и санацији посљедица наставе усљед проглашења пандемије. Али то је изгледа само кап који је прелила чашу.
СНСД Гламоч -
СНСД Гламоч

Отворено писмо ОО СНСД Гламоч преносимо у цијелости: 

Јасно је да одлуке Владе не доноси само премијер, а за њих гласају министри који чине владу. И док су исти министри и предсједници им партијано исказали чување овог рјешења и пребацују кривицу једних на друге, дискриминација повратничког становништва у Гламочу се наставља и даље.

Овај став од стране Федералног министарства расељених особа и избјеглица и министра Едина Рамића, који је заједно и народни посланик у Скупштини Републике Српске. Посланик који се у Скупштини Републике Српске заложио за право повратничког бошњачког становништва у тајном ентитету, та иста права као федерални министар ускратио је српске повратнике у Федерацију БиХ.

Како другачије објаснити под 150 пакета сјеменског материјала који су данас извршени у Гламочу, искључиво бошњачко становништво и посредништво БЗК „Препород“ Гламоч донираног од стране Федералног министарства расељених особа и избеглица на обичају је челу Един Рамић који је на свом ФБ профилу објавио да је сјеменски материјал намијењен за прољетну сјетву обезбјеђен за повратнике.

Или господин министар не зна ко је, како би се дијалола ова помоћ, или не зна да у Гламочу има повратника и остале националности.

Жалосно је да се овакве ствари дешавају у једном овако малој средини, гдје живе сва три народа, са заједничким проблемима и потребама. Жалосно је да неко преко додијељеног пакета садног материјала за прољетну сјетву користи на јесен покаже политичке поене. Или како народ каже, "гласове" и то у јеку пандемије вируса корона који дубоко потреса свијет, па и ову земљу.

Пандемија короне ће проћи, надамо се без посљедица по нашим суграђанима, али и пандемија ускостраначких интереса, нажалост тешко...