latinica  ћирилица
04/04/2020 |  11:37 | Аутор: sputniknews.com

Београдска арена спремна да буде алтернативна болница

Београдска Штарк арена ће од подне постати нова, четврта алтернативна болница за пацијенте обољеле од вируса корона са лакшом клиничком сликом, потврдио је замјеник градоначелника Београда Горан Весић.
Београдска арена (Фото: rs.sputniknews.com) -
Београдска арена (Фото: rs.sputniknews.com)

Према његовим ријечима, предвиђено је да у Арени буде 1.500 кревета, али ће тај број зависити од пратећих садржаја.

Он је у изјави за РТС подсјетио да су до сада алтернативне болнице постављене на београдском Сајму и у халама "Александар Николић" и "Ранко Жеравица".

Како је рекао, у хали "Александар Николић" број кревета смањен је са 300 на 153, након што су додати пратећи садржаји, док ће у хали "Ранко Жеравица" бити 108 кревета, преноси Тањуг.

- Надам се да у Арени неће бити смјештен нико, а да ли ће бити неко зависи од тога колико ћемо поштовати препоруке Владе и епидемиолога. Ако будемо поштовали мјере, ове болнице ће постојати само превентиве ради - истакао је Весић.

Грађани да узму дезинфекциона средства постављена испред општина

Он је подсјетио да је Град Београд донио одлуку о дезинфекцији стамбених зграда на свим општинама.

Иако су београдске општине на себе преузеле дезинфекцију улаза, Весић је позвао грађане да узму дезинфекциона средства која је град поставио у танковима испред свих општина, како би могли да дезинфикују домове.

Он је потврдио да ће припадници комуналне милиције радити заједно са полицијом на контроли поштовања мјере забране кретања.

Како је рекао, они ће у складу са својим надлежностима позивати полицију ако примјете некога ко крши мјере.

- Сви смо на једном задатку, а то је да се борба против вируса корона што прије заврши и да коначно изађемо из ове кризе. Зато је важно да контролишемо поштовање свих уредби и свих препорука епидемиолога - рекао је Весић.