latinica  ћирилица
03/04/2020 |  21:22 ⇒ 04/04/2020 | 08:47 | Аутор: РТРС

Додик: Добар потез власти Српске; Болница остаје у власништву Владе (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је вечерас на бањалучком аеродрому дочекао први авион са опремом за мобилну болницу, рекао је за РТРС да ће сутра стићи други контингент опреме.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Подсјетио је да је Влада Српске за набавку покретне болнице издвојила 3,6 милиона КМ.

- Мислим да је ово добар потез власти Српске, ова болница може да се користи и касније. Биће ускладиштена у просторије Робних резерви и кориштена по потреби - навео је Додик.

Он је изразио задовољство набавком мобилне болнице, чиме је обезбијеђен адекватан смјештај у случају евентуалног повећања броја заражених вирусом корона.

Додик је рекао да је ова покретна болница капацитета 50 лежајева интензивне његе плус 400 кревета за лакше болеснике, те да је опремљена сопственим генератором за напајање струјом, као и да има посебан интерни систем за воду и гријање и све што је неопходно за такав капацитет.

- Када се постави, болница ће покривати 6.000 метара квадратних простора и имаће све услове и медицинску опрему као стварна болница - навео је Додик.

Он је изразио задовољство што је Република Српска успјела да обезбиједи опрему за ову покретну болницу, додајући да је то било веома тешко јер није било довољно само платити, већ и обезбиједити документацију која је пратила експорт.