latinica  ћирилица
03/04/2020 |  20:46 | Аутор: СРНА

Мировић: За подршку здравственим радницима 255.000 евра

Предсједник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је на намјенски рачун за подршку здравственим радницима у Војводини за вријеме епидемије вируса корона до сада уплаћено 30 милиона динара /око 255.000 евра/.
Игор Мировић - Фото: ТАНЈУГ
Игор МировићФото: ТАНЈУГ

Мировић је навео да су новац уплатиле бројне домаће и стране компаније које послују у Војводини, као и Српска православна црква /СПЦ/, саопштено је из Бироа Покрајинске владе за односе с јавношћу.

- Средства у износу од по два милиона динара /око 17.000 евра/, за подршку војвођанским здравственим радницима определила је и СПЦ, тачније епархије сремска и бачка - рекао је Мировић.

Он се посебно захвалио епископу бачком Иринеју и епископу сремском Василију на одлуци да помогну здравствени систем у Војводини.

- Црква је кроз историју, не само молитвено и духовно, већ и у материјалном погледу, помагала оне којима је помоћ најпотребнија. Учинила је то и овог пута, а помоћ ће сигурно стићи до оних којима је и најпотребнија - рекао је Мировић.

Намјенски рачун за подршку здравственим радницима отворила је Покрајинска влада послије избијања епидемије вируса корона.