latinica  ћирилица
03/04/2020 |  20:38 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

Ристић: Мобилна болница преусмјерена Српској

Технички ремонт Братунац, који се бави намјенском индустријом, и поред уговора које је имао са Вијетнамом и неким другим државама о испоруци мобилне болнице, успио је да она буде испоручена Српској, изјавио је Срни већински власник ове компаније Славен Ристић.
Славенко Ристић (фото:noviglas.info) -
Славенко Ристић (фото:noviglas.info)

- Имали смо прилику, с обзиром да смо у намјенској индустрији, да ову болницу која је била намијењена другом клијенту, односно Вијетнаму, преусмјеримо у Републику Српску како би служила њеним грађанима - истакао је Ристић.

Он је додао да је ТРБ као одговорна компанија укључен у све животне сегменте, па тако и да помогне у савладавању ове кризе која је произашла ширењем вируса корона и задесила цијели свијет.

Одговарајући на питање у којој мјери ће допремање мобилне болнице помоћи грађанима Српске у савладавању ширења епидемије вируса корона, Ристић је рекао да се са сигурношћу не може прецизирати колико ће ова криза трајати.

- Важно је да покажемо да имамо капацитете да у овој болници можемо смјестити 500 људи и да одговоримо свим проблемима и захтјевима на које наиђемо - рекао је Ристић на међународном аеродрому у Маховљанима код Бањалуке, гдје ће вечерас треба да слети први авион из Њемачке са опремом за мобилну болницу коју је набавила Република Српска у оквиру борбе против вируса корона.

За набавку покретне болнице са 500 болничких кревета и пратећом опремом површине 6.000 метара квадратних, Влада Републике Српске издвојила је 3,6 милиона КМ.