latinica  ћирилица
03/04/2020 |  18:02 | Аутор: АТВ

Без Премијер лиге почетком маја

Иако су се претходних дана појавиле информације да ће Премијер лига бити настављена почетком маја, и то без присуства публике, челници једне од најјачих европских лига поручили су да од тога неће бити ништа.
Премијер лига - Фото: Getty Images
Премијер лигаФото: Getty Images

У саопштењу се наводи да фудбала на Острву неће бити све док не буду испуњени сви услови за нормално одигравање утакмица.

- Сада је најважније да сви поступамо према препорукама које нам се издају. Здравље је у овом тренутку у првом мјесту, а надамо се да ће ускоро и фудбал да се врати на велика врата. Премијер лига ради заједно са свим осталим професионалним лигама у држави, као и са Владом, јавним агенцијама и осталим релевантним актерима како би се дошло до рјешења. Било ко да се врати игрању фудбала мораће да има дозволу Владе и медицинских радника - наводи се у саопштењу.

Да сезона не буде окончана без шампиона највише су стрепили навијачи Ливерпула, који пуних 30 година чекају на шампионски пехар. Изабраници Јиргена Клопа на корак су од трофеја, а пријетња УЕФА-е свим Савезима да лиге морају да буду завршене на терену, сигурно их је додатно охрабрила.