latinica  ћирилица
03/04/2020 |  16:48 | Аутор: СРНА

У Хрватској регистровано још 68 заражених, осморо преминуло

У Хрватској је у посљедња 24 часа регистровано 68 новозаражених вирусом корона, што је укупно 1.079, а преминуло је осам обољелих, један више него јуче, саопштено је из Националног штаба цивилне заштите.

Опоравила су се 92 болесника, четири више него јуче, а на респиратору их је 39.

Министар здравства Хрватске Вили Берош рекао је на конференцији за новинаре да је преминула још једна осамдесетпетогодишња жена у болници "Дубраве", која је била хронични болесник.

Он је навео да је до сада спроведено 9.250 тестирања, од чега 828 јуче, јавила је Хина.

- Једини начин спречавања ширења инфекције јесте досљедно придржавање прописаних мјера - поновио је Берош.

Министар унутрашњих послова и шеф Штаба Давор Божиновић рекао је да је полиција у 45 угоститељских објеката забиљежила кршење мјера Штаба, на подручју у надлежности карловачке Полицијске управе један, у копривничко-крижевачкој један, у крапинско-загорској два, личко-сењској два, у сплитско-далматинској забиљежено је 14, у вараждинској шест, вуковарско-сремској три, задарској шест и загребачкој 10 случајева.

- Полиција је открила да су 45 локала радила након што је донесена одлука о обустави рада - рекао је Божиновић.

Он је изнио и податак да је у посљедња 24 часа запримљено 86 пријава о кршењу самоизолације, а у 29 случајева утврђено је кршење и о томе је обавијештен Државни инспекторат.

У службама које су на терену у контакту с обољелима обољело је 13 полицијских службеника, три ватрогасца, осам припадника Оружаних снага, два радника Државног инспектората, а у Штабу немају податак да се неко од новинара или сниматеља заразио вирусом корона.