latinica  ћирилица
03/04/2020 |  14:01 | Аутор: СРНА

Гојковић: Преминуо још један пацијент

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине у Новом Саду јутрос је преминуо још један пацијент заражен вирусом корона, што је укупно шести случај са смртним исходом заражених у овој здравственој установи, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

- Ријеч је о 65-огодишњем мушкарцу из Шатринаца, у Срему. Он је имао, као и претходни преминули грађани, пропратна обољења, а једно од њих је дијабетес - рекао је Гојковић на данашњој конференцији за новинаре у Новом Саду.

Гојковић, који је и члан Кризног штаба, рекао је да је до данас у Војводини регистрован 191 случај заразе вирусом корона.

- Од тог броја, њих 68 је у јужнобачком округу, 12 у западнобачком, 17 у сјевернобачком, 40 у јужнобанатском, 11 у средњебанатском, 23 у сјевернобанатском и 20 случајева у сремском округу - прецизирао је Гојковић.

Према његовим ријечима, капацитети Клиничког центра Војводине се попуњавају и у Клиници за ортопедску хирургију и трауматологију, која служи за прихват пацијената и у њој борави 82 грађана.

Он је као добру вијест навео да данас овај центар напуштају још два пацијента која су била заражена вирусом корона.

- Од почетка кризе имамо петоро излијечених пацијената који су отпуштени на даље кућно лијечење. Тестирамо све више, па очекујемо и да ће у најскоријем периоду и привремена болница на Новосадском сајму почети да прима пацијенте са лакшом клиничком слико -, рекао је Гојковић.

Гојковић је потврдио да је у новосадској Служби хитне помоћи једна докторка заражена вирусом корона.

- Докторка која је позитивна налази се на лијечењу у инфективној клиници Клиничког центра Војводине и њено здравствено стање је стабилно - навео је Гојковић.

Он је истакао да у овом тренутку ниједан љекар војвођанског Клиничког центра није заражен вирусом корона.

. Заражена је, међутим, једна медицинска сестра са Клинике за инфективне болести, због које је већи број љекара у изолацији. Та медицинска сестра се није заразила на клиници, већ је заразу донијела од своје породице - рекао је Гојковић.

Конференција је одржана у холу зграде Покрајинске владе.