latinica  ћирилица
03/04/2020 |  13:39 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Република Српска ће увијек бити уз Србе у Федерацији

Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић рекао је данас Срни да ће Република Српска увијек, па тако и током вируса корона, бити уз општине Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је подсјетио да је Република Српска и раније помагала општинама Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац.

- Данас је стигла прва интервентна помоћ из Кризног штаба Републике Српске општинама Дрвар, Гламоч, Босански Петровац и Босанско Грахово. Дрвару је додијељено 16 тона брашна, Грахову осам тона, Босанском Петровцу осам тона, Гламочу 10 тона, те Источном Дрвару 0,25 тона - рекао је Шпирић који се састао са начелницима ових општина.

Шпирић је најавио да ће наредна помоћ бити за Дом здравља у Дрвару и за друге здравствене установе у поменутим општинама.

- Оно што је оптимистично у овим општинама јесте да за сада има само један случај заразе вирусом корона, и то у Гламочу. Очекујем да ће владе Ливањског кантона и Федерације БиХ пружити подршку овим општинама у борби са пандемијом вируса корона - истакао је Шпирић.

Он је рекао да је ово вријеме када ће Република Српска бити заједно са грађанима општина Гламоч, Дрвар, Босански Петровац и Босанско Грахово.

- Оно што је сигурно јесте да нико бити гладан, показаћемо солидарност да заједно превазиђемо ово тешко вријеме - поручио је Шпирић.

Шпирић је изразио захвалност предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, као и Србији, који, како је рекао, брину за становнике Дрвара, Гламоча, Босаснког Петровца и Босанског Грахова.

Састанку су присусувовали начелници општина Дрвар Душица Рунић, Гламоча Небојша Радивојша, Босанског Грахова Милорад Глигић, Босанског Петровца Дејан Прошић и Источног Дрвара Милка Иванковић, који су Срни рекли да су неизмјерно захвални Републици Српској за пристиглу донацију.