latinica  ћирилица
03/04/2020 |  13:20 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Почиње добротворна акција "Будимо људи" (ФОТО)

Србско сабрање "Баштионик" данас ће у Бањалуци симболично почети акцију за помоћ социјално угроженима "Будимо људи", посјетом Универзитетском клиничком центру Републике Српске, гдје ће запосленима у овој установи подијелити витаминске пакете.
Донација - Фото: РТРС
ДонацијаФото: РТРС

Из "Баштионика" је саопштено да ће овогодишњу васкршњу акцију под називом "Кад је најтеже - будимо људи", уз благослов Његовог преосвештенства епископа бањалучког Јефрема, почети симболично тако што ће уручити поклоне медицинским радницима, који су, како су навели, борци на првој линији фронта.

Из ове организације истичу да епидемија вируса корона и посљедице које ванредна ситуација доноси, утичу на сваког, а да су најпогођенији они најслабији - сиромашни.

- Њима је посебно тешко у оваквим тренуцима и зато смо овогодишњу васкршњу акцију назвали `Кад је најтеже - будимо људи` и посвећујемо је најугроженијима од ове савремене пошасти - породицама са више дјеце, самохраним родитељима, старачким породицама - саопштено је из Србског сабрања "Баштионик".

Донација (Фото: СРНА)

Из ове организације наводе да је посјета запосленима у Универзитетском клиничком центру предвиђена за 11.00 часова.

- Пакети су обезбијеђени прилозима црквених општина Ребровац и Шарговац и уз помоћ чланства Друштва пријатеља манастира Хиландара и Србског сабрања "Баштионик" - додаје се у саопштењу.

Из Србског сабрања "Баштионик" истичу да на овај начин желе да подрже све медицинске раднике, укажу поштовање њиховом труду, жртви и храбрости.

- Они су данас борци на првој линији фронта. Хвала им - поручили су из Србског сабрања "Баштионик".