latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:54 ⇒ 13:23 | Аутор: СРНА

Добој: Болници уручени респиратор и опрема, донација Србије (ФОТО)

Болници "Свети апостол Лука" Добој данас је уручен један преносни респиратор, 5.000 латекс рукавица, 3.000 заштитних маски, 200 заштитних одијела и 20 заштитних наочала, донација Владе Србије.
Добој - Фото: СРНА
ДобојФото: СРНА

Директор Болнице Младен Гајић захвалио је за помоћ и рекао да ће ова пошиљка одређени период знатно олакшати рад радницима ове здравствене установе.

- За наредни период ћемо се, као и до сада, сналазити на тржишту и набављати из помоћи града Добоја и Владе Републике Српске - рекао је Гајић новинарима и додао да у овом граду, осим једног лица позитивног на вирус корона, нема новозаражених и да је епидемиолошка ситуација стабилна.

Љекар Тања Ковач каже да је добитак респиратора непроцјењива у овом тренутку, те најавила да ће од понедјељка, 6. априла, ова установа добити нових девет респиратора које је наручила Градска управа Добој.

Она наводи да тренутно располажу довољном количином лијекова и раствора, а да недостају заштитна одијела, рукавице и маске.

Борис Јеринић (Фото: СРНА)

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је за помоћ предсједнику Србије Александру Вучићу, али и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Влади Српске који су помоћ из Србије равномјерно распоредили.

Јеринић каже да ће са овим респиратором и оним који су у набавци добојска Болница располагати са укупно 33 респиратора.

Он је навео да је за мање од 24 часа на посебан рачун за помоћ добојској Болници и Дому здравља прикупљено око 200.000 КМ.

Данашњем уручењу присуствовала је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.