latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:22 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Бањалука: Испоштована наредба о забрани кретања млађим од 65 година

Грађани Бањалуке млађи од 65 година данас су испоштовали забрану кретања од 7.00 до 11.00 часова, а захваљујући томе старији суграђани су били у прилици да несметано обаве неопходне послове и обавезе, саопштено је из Градске управе.
Град Бањалука - Фото: РТРС
Град БањалукаФото: РТРС

У редовима пред трговинама, апотекама и пекарама били су искључиво грађани старији од 65 година, а из Градске управе наводе да, према информацијама са терена, није забиљежен ниједан проблем и да је све протекло у најбољем реду.

Одлуком градског Штаба за ванредне ситуације данас је од 7.00 до 11.00 часова било забрањено кретање свим особама испод 65 година, осим оних који су имали обавезу јављања на посао, особама са хитним здравственим потребама и онима који су били у пратњи особа старијих од 65 година.

Из Градске управе наводе да је од данас забрањено окупљање у познатим бањалучким излетиштима и другим мјестима масовног окупљања као што су Бањ брдо, Парк "Младен Стојановић", обале Врбаса код некадашњег Зеленог моста, те да су затворене и теретане у природи.

- Поставили смо траке на овим локацијама са обавјештењем да је забрањено окупљање и позивам грађане да поштују ову наредбу која је донесена са циљем заштите грађана од ширења заразе и чувања нашег здравља - рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он је истакао да се за викенд најављује љепше вријеме и да се не жели ризиковати са окупљањем већег броја људи, због чега су ова мјеста привремено затворена.

Из Градске управе истакли су да ће поштовање наредбе контролисати градска инспекција.