latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:22 ⇒ 12:37 | Аутор: СРНА

Требиње: Стигао дигитални рендген, ускоро и заштитна опрема

Дигитални рендген апарат, у вриједности око 100.000 КМ, који је донација инвеститора Родољуба Драшковића, стигао је данас на плућно Одјељење требињске Опште болнице, а ускоро ће и заштитна опрема која је у оквиру донације Владе Србије упућена Републици Српској.
Дигитални рендген апарат, Требиње - Фото: СРНА
Дигитални рендген апарат, ТребињеФото: СРНА

Ово је друга донација требињској Болници Родољуба Драшковића, који је прије неколико дана послао респиратор.

Директор Опште болнице Требиње Љубица Миљановић је захвална и истиче да ће овај апарат служити искључиво у дијагностичке сврхе пацијената позитивних на вирус корона.

- За нас је то изузетно значајно зато што пацијенти који дођу на ово одјељење неће имати потребу да одлазе у дијагностички центар у Болницу и тако се неће мијешати са онима који нису позитивни на нови вирус - каже Миљановићева.

Она је истакла да су се требињски привредници добро организовали и да је у току набавка потребне опреме, а на првом мјесту су респиратори.

Миљановићева је грађанима Херцеговине поручила да у наредном периоду буду још одговорнији у борби против вируса корона да не би доспио и у источну Херцеговину.

- Поручујем свима да одржавају личну хигијену и да избјегавају социјалне контакте, поготово старији пацијенти - поручила је Миљановићева.

Инфектолог у требињској Болници Рада Алексић каже да ових дана очекују да стигне и заштитна опрема за медицинско особље која је дио донације Владе Србије.

- Стиже нам заштитна опрема, а то су заштитна одијела и наочаре, те капе, маске и рукавице. Ово ће нам значити, свака помоћ и донација нам је добродошла - рекла је Алексићева.