latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:04 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

Матић: Компанија показала висок степен колективне одговорности

Предсједник Управног одбора компаније "Алумина" из Зворника Миле Матић рекао је да је компанија показала висок степен колективне одговорности у новонасталој ситуацији изазваној вирусом корона, појачана је лична и колективна заштита, обезбијеђене су знатне количине хигијенских средстава и редовно се врши дезинфекција свих просторија.
Миле Матић - Фото: РТРС
Миле МатићФото: РТРС

Матић је истакао да фабрика има два примарна циља којима је посвећен цијели колектив, саопштено је данас из компаније "Алумина".

- Наша главна брига је здравље наших запослених и будућност нашег пословања - рекао је Матић и додао да су у том правцу предузете све адекватне мјере у складу са ресурсима и могућностима.

Он је појаснио да је у новонасталој ситуацији компанија усмјерена на заштиту здравља радника због чега су појачане мјере личне и колективне заштите у фабричком кругу, те функционисање производног процеса како би се обезбиједио рад фабрике и испуњавање преузетих обавеза према пословним партнерима с обзиром да је "Алумина" у цијелости наслоњена на инострано тржиште.

- Имамо оперативни штаб, свакодневно правимо динамику процеса и послова како би, предузимањем адекватних мјера, одржали производњу и обезбиједили континуитет испорука готових производа до наших купаца - нагласио је Матић.

Он је подсјетио да се цијели свијет суочава са пандемијом вируса корона и да је због ове ситуације све узбуркано, па и највеће свјетске економије.

- Ми смо у "Алумини" показали висок степен колективне одговорности. Свјесни смо дијела терета који морамо носити као велика фабрика, како према локалном окружењу, тако и према широј друштвеној заједници, а превасходно за раднике који су запослени у нашој компанији - истакао је Матић.

У складу са новонасталим околностима и препорукама надлежних институција, компанија "Алумина" предузела је све неопходне мјере ради заштите својих запослених с циљем превенције ширења вируса Ковид-19.

Свим радницима и другим лицима која по било ком основу долазе у "Алумину", при уласку у фабрички круг, превентивно се мјери тјелесна температура бесконтактним топломјером.