latinica  ћирилица
03/04/2020 |  10:55 ⇒ 11:01 | Аутор: СРНА

Стевандић: Објекти у кругу старе хирургије уливају сигурност (ВИДЕО)

Предсједник Тима за праћење спровођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације у Српској Ненад Стевандић рекао је да стављање у функцију и опремање објеката у кругу старе Хирургије у Бањалуци, гдје ће се збрињавати искључиво лица обољела од корона вируса, представља подвиг и улива сигурност становништву.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Улива велику сигурност да смо се за наше грађане побринули и да немамо катастрофалне резултате. С друге стране, нека грађани одговоре својом дисциплином у наредних 15 дана и надам се да ћемо славити добре резултате - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће и, након смањења броја случајева корона вируса, болнице бити оптерећене с обзиром на то да пацијенти на респираторима проводе дуже вријеме, чак и до 30 дана.

Стевандић је оцијенио да су институције Српске, с обзиром на расположиве ресурсе који су неупоредиво мањи у односу на земље у региону, адекватно реаговале на ситуацију у вези са појавом корона вируса због чега заслужују сваку похвалу.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и Ненад Стевандић посјетили су данас у Бањалуци објекте у кругу старе Хирургије, гдје би након адаптације требало да буде на располагању 400 кревета намијењених искључиво за лица обољела од вируса корона.

Адаптација објеката у кругу старе Хирургије биће завршена ускоро.

У Републици Српској до сада је потврђено 274 лица позитивних на вирус корона, од којих су 172 у Бањалуци.