latinica  ћирилица
03/04/2020 |  09:31 ⇒ 09:44 | Аутор: sputniknews.com

Трамп о руској помоћи: Веома лијеп Путинов гест

Амерички предсједник Доналд Трамп захвалио је Русији на упућеној медицинској опреми, које ће помоћи да се спасу животи Американаца пред налетом пандемије вируса корона. Трамп је то оцијенио као веома лијеп гест.

- То је веома лијеп гест предсједника Владимира Путина. Рекао сам да ћу прихватити његову помоћ. Уопште ме не брине Русија и пропаганда, нимало. Прихватио сам много медицинске опреме високог квалитета. То може спасити много живота, и увијек бих је прихватио -  изјавио је Трамп на прес-конференцији, говорећи о испоруци руске помоћи.

У Њујорк је 2. априла слетио авио А-124 (Руслан) са медицинском опремом коју је упутила Русија. Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов раније је саопштио да Русија шаље опрему, средства за дезинфиковање, наочаре, маске и респираторе.

Он је истакао да је међународна сарадња у борби са вирусом корона неопходна, јер се ниједна земља не може самостално изборити с пандемијом.

Према посљедњим подацима, у САД је број заражених короном прешао 245.500 људи, од чега је преко 6.000 умрло. Укупан број заражених у свијету је премашио милион људи.