latinica  ћирилица
03/04/2020 |  07:10 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Ступила на снагу Одлука о проглашењу ванредног стања у Српској (ФОТО)

Одлука о проглашењу ванредног стања у Републици Српској ступа данас на снагу.
Република Српска - Фото: илустрација
Република СрпскаФото: илустрација

Одлука је објављена је у Службеном гласнику, потврдио је Срни директор Службеног гласника Републике Српске Манојла Зрнић.

- Проглашава се ванредно стање за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед вируса корона - наводи се у овој одлуци.

Вијеће народа Републике Српске обавијестило је Народну скупштину Српске да су клубови делегата у Вијећу народа разматрали одлуку о проглашењу ванредног стања за територију Српске и њеном пријевременом ступању на снагу, те констатовали да се оне не односе на витални национални интерес конститутивних народа.

Одлука (Фото: АТВ)

Народна скупштина Републике Српске усвојила је поменуте одлуке у суботу, 28. марта на приједлог Владе како би институције могле ефикасније реговати на епидемију виоруса корона.

Представници бошњачких политичких партија најављивали су да ће уложити вето на поменуте одлуке, али су на састанку предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са потпредсједавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем разријешене дилеме у погледу увођења ванредног стања чиме су створене претпоставке да одлука ступи на снагу.