latinica  ћирилица
02/04/2020 |  16:16 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Више од 300 лица кажњено са по 500 KM због кршења полицијског часа

Више од 300 лица у Кантону Сарајево до сада је кажњено новчаном казном од 500 КМ због кршења мјере забране кретања у вријеме полицијског часа.
МУП Кантона Сарајево - Фото: илустрација
МУП Кантона СарајевоФото: илустрација

Мирза Хаџиабдић из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево навео је да је санкционисано више од 20 лица старијих од 65 година која нису поштовала забрану кретања, те да је у пет случајева поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка против малољетних лица која нису поштовала забрану кретања.

- Осим чињенице да ће те особе прекршајно одговарати, када је ријеч о малољетницима, прекршајно могу одговарати и њихови родитељи због пропуштања дужног старања. Уколико се утврди да је то разлог чињења прекршаја биће санкционисани износом од 400 до 1.200 КМ, у складу с одредбама Закона о прекршајима против јавног реда и мира у Кантона Сарајево - појаснио је Хаџиабдић на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он је најавио је да ће Управа полиције у наредном периоду спроводити активности на извршавању мјере принудне изолације за све оне који крше мјере изолације изречене од инспекцијских органа.

- Осим принудног одвођења у за то намијењен објекат, они ће сносити и санкције у складу са важећим законима који дефинишу ту област -  рекао је Хаџиабдић.