latinica  ћирилица
02/04/2020 |  12:18 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Пећанац: Захвалност за помоћ у медицинским средствима и лијековима

Савез српских удружења "Завичај" Бањалука захвалан је за све активности и напоре влада Републике Српске и Србије у обезбјеђењу неопходних медицинских средстава и лијекова за грађане Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, те тражи да та помоћ буде настављена ради што успјешнијег супростављања епидемији вируса корона, рекао је Срни предсједник овог савеза Бране Пећанац.
Удружење Завичај - Фото: РТРС
Удружење ЗавичајФото: РТРС

Пећанац је изразио задовољство, поштовање и захвалност за активности двије владе, као и њихових органа и стручних тијела, на плану велике и професиналне активности, те стручном и брзом реаговању у борби против епидемије вируса корона.

- Захвални смо и за брзо обезбјеђивање неопходних средстава као што су медицинска опрема, лијекови, заштитни мантили, респиратори, те прехрамбени, хигијенски и други артикли, нужни за живот грађана Републике Српске и ФБиХ - рекао је Пећанац.

Он је апеловао и позвао све чланице Савеза на подручју Републике Српске, ФБиХ и Србије да досљедно и дисциплиновано поштују све мјере, налоге, упутства и захтјеве надлежних стручних органа, како би својим дисциплинованим понашањем помогли тим органима у савлађивању пошасти која је задесила цијели свијет.

- Уједно, тиме би оправдали велико жртвовање и помоћ Владе Србије и њених институција које пружају српском народу у ФБиХ - рекао је Пећанац.

Пећанац је посебно захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, Влади Србије и њеним органима, за упућену материјалну помоћ, као и свим другим активностима које пружају у овим кризним временима народу Српске и ФБиХ, а посебно општинама и просторима у Федерацији гдје живи већинска српска популација, као што су Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац.

- Савез српских удружења "Завичај", а и становништво у овим општинама, нада се и са захвалношћу прихвата све видове помоћи у будућим временима од Српске и Србије, те тражи да та помоћ буде настављена, с циљем што успјешнијег супростављања овој епидемији, како би је побиједили и сачували животе грађана у Срској, Србији и БиХ - рекао је Пећанац.

Он је у име Савеза изразио саучешће породицама које су изгубиле своје најдраже чланове, а који су били жртве вируса корона, са молбом грађанима да остану код куће и не излазе без пријеке потребе