latinica  ћирилица
02/04/2020 |  10:33 | Аутор: СРНА

Радончић: Донаторска средства биће транспарентно трошена

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић изјавио је да су данас отворени донаторски рачуни, односно подрачун у овом министарству за уплату донација, те да ће искључиво Савјет министара одређивати гдје ће ићи новац који ће добити БиХ.
Фахрудин Радончић - Фото: СРНА
Фахрудин РадончићФото: СРНА

- Искључиво Савјет министара ће, одлукама о којима ће транспарентно гласати на својим сједницама, одређивати гдје ће ићи новац који ће добити БиХ - истакао је Радончић, који је и предсједник Савеза за бољу будућност.

Он је напоменуо да је ово изузетно важно и гарантује да ниједан евро, долар и КМ не може отићи нетранспарентно или једностраном вољом било ког министра или министарства.

- Такође, на званичним страницама министарстава безбједности и финансија и трезора у Савјету министара биће објављени спискови са сваком појединачном донацијом. Исто се односи и на одлуке Савјета министара о будућем утрошку ових средстава - навео је Радончић.

Према његовим ријечима, Савјет министара тиме показује одговорност и захвалност свима онима који свој новац или новац њихових пореских обвезника уплате да помогну БиХ.

- Не смије, напросто, бити простора ни за најмању сумњу да ће се новац, независно о томе колики ће износ на крају бити у питању, утрошити максимално одговорно и пред лицем јавности - написао је Радончић на свом налогу на Инстаграму.