latinica  ћирилица
02/04/2020 |  08:53 ⇒ 08:54 | Аутор: СРНА

Вашингтон и Москва помагаће једни другима током кризе

САД и Русија ће наставити једни другима да помажу у временима кризе, саопштила је портпарол Стејт департмента Морган Ортагус.
САД и Русија (Фото: Sputnik) -
САД и Русија (Фото: Sputnik)

Она је у саопштењу подсјетила да су Русија и САД једни другима помагали током криза у прошлости и да ће, без сумње, то бити случај поново у будућности.

- Ово је вријеме за заједнички рад како би се побиједио заједнички непријатељ који представља пријетњу по животе свих нас - наводи се у саопштењу Ортагусове.

Ортагусова је нагласила да су САД привржене глобалној борби против обољења Ковид-19, уз подсјећање да су се државе Групе 20 /Г20/ прошле седмице сагласиле да заједно раде и да Вашингтон сарађује са тим земљама, као и са другима, како би омогућили да они којима је то потребно добију кључна средства, јавио је ТАСС.

Према ријечима портпарола Стејт департмента, САД су након телефонског разговора америчког предсједника Доналда Трампа и руског предсједника Владимира Путина пристале да купе потребна медицинска средства од Русије.

Она је додала да су САД пристале да од Русије купе средства као што су вентилатори и опрема за личну заштиту, те да је ова опрема јуче испоручена Федералној агенцији за управљање кризама у Њујорку.

Према посљедњим званичним информацијама, у САД је потврђено 213.000 случајева заражености вирусом корона, а преминуло је више од 4.700 људи.