latinica  ћирилица
01/04/2020 |  17:25 | Аутор: СРНА

Из Београда стигла 92 држављанина Црне Горе

Бесплатним летом националне авиокомпаније "Монтенегро ерлајнс", којим је данас са аеродрома Подгорица у Београд отпутовао 81 држављанин Србије, у повратку је у Црну Гору стигло 92 црногорских грађана, саопштено је из црногорске Владе.
Аеродром Подгорица -
Аеродром Подгорица

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Црне Горе Драган Пејановић рекао је да Оперативни штаб, који је формирао министар унутрашњих послова, свакодневно ради на повратку црногорских грађана из иностранства, уз истовремену понуду страним земљама за бесплатан транспорт њихових држављана.

- Ово је још једна добра порука из Црне Горе, порука солидарности, помоћи и заједништва у борби против глобалног невидљивог непријатеља вируса корона - рекао је Пејановић.

Он је истакао да се на тај начин афирмише један од три најзначајнија спољнополитичка приоритета Владе и државе Црне Горе – развој и јачање добросусједских односа и регионалне сарадње.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић оцијенио је да данашњи лет представља примјер солидарности.

- Желим да се захвалим Оперативном штабу, Министарству иностраних послова, Управи полиције, аеродромима Црне Горе и `Монтенегро ерлајнсу` што је на наш захтев прихватио да овим хуманитарним летом евакуишемо држављане Србије који су се нашли на територији Црне Горе у Србију - рекао је Божовић.