latinica  ћирилица
01/04/2020 |  16:27 ⇒ 16:48 | Аутор: Агенције

УЕФА: Еврокупови у јулу и августу, баражи у септембру

Европска фудбалска унија у договору са представницима 55 националних савеза, одлучила је да завршницу европских купова, Лиге шампиона и Лиге Европе, помјери за јул и август.
УЕФА    (Фото:uefa.org) -
УЕФА (Фото:uefa.org)

Схватили су и у УЕФА да се пандемија неће тако брзо завршити, па да се термини не би стално помјерали, одлучено је да се фиксирају за мјесеце када се очекује да ће вирус, који је готово паралисао Европу, бити уништен, или макар стављен под контролу.

Ову одлуку објавио је њемачки канал ЗДФ, а чека се званична потврда УЕФА. Помјерање завршнице еврокупова за два љетња мјесеца, изазваће, вјероватно, одлагање и нове сезоне, јер се у јулу и августу увелико играју квалификационе утакмице европских купова.

Помјерање финиша ова два међународна такмичења уједно значи да су у УЕФА убијеђени да ће бити услова за игру и самим тим остаје на снази препорука националним лигама да се одиграју до краја када се пандемија заврши, да се шампиони не добијају за зеленим столом.

Такође, УЕФА је одлучила да суспендује до даљег утакмице баража Лиге нација, међу којима је и дуел Норвешка - Србија. Требало је да се мечеви играју почетком јуна, али су помјерени за јесен.

Тако ће највроватније и селекција БиХ дочекати Сјеверну Ирску крајем године, а у случају побједе играће поново као домаћин против бољег из дуела Словачка - Република Ирска.