latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:59 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Братунац: Прве особе смјештене у карантин

 У братуначки карантин, који је уређен и опремљен у старој згради Дома здравља, данас ће бити смјештена три лица која су на познатим мјестима прешла границу БиХ и за која не постоји сумња да су заражена вирусом корона, рекао је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић.
Братунац -
Братунац

Млађеновић је изјавио новинарима да је на сједници Општинског штаба за ванредне ситуације данас констатовано да се, због потврђених случајева заразе вирусом корона у Милићима, Шековићима и Зворнику, морају пооштрити мјере превентивне заштите на цијелом подручју Братунца.

- У Братунцу нема ниједан случај заразе новим вирусом, али ми морамо поштовати све предузете мјере заштите и доносити нове, како бисмо сачували становништво - истакао је Млађеновић, додајући да ће сва лица која од данас буду долазила на подручје општине Братунац бити контролисана на пунктовима, који ће бити формирани у Полому и Коњевић Пољу.

Он је рекао да ће особе, које пређу границу у Скеланима, Братунцу и Зворнику, бити смјештене у карантин на зворничком Технолошком факултету, те да ће се њихово здравствено стање, уколико се потврди да нису заражени вирусом, пратити у кућној изолацији или карантинима које су формирале локалне заједнице.

- Ми смо обезбиједили све услове за смјештај лица с подручја наше општине у карантински простор,а почеле су припреме за уређење и опремање још једног простора у објекту Средњошколског центра - појаснио је Млађеновић.

Према његовој оцјени, има случајева да људи долазе из градова у мање средине, увјерени да је мања вјероватноћа да ће бити заражени вирусом корона.

- Сви имају право да дођу у своје куће и станове у Братунцу, али ће морати да поштују мјере заштите од вируса корона које доноси Општински штаб уз препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације - поручио је Млађеновић.

Штаб је на данашњој сједници информисан да се под надзором тренутно налазе 94 особе, а да је за 28 истекао надзор.

На сједници је одређено лице које ће наредних дана контролисати уклањање свих чамаца са Дрине. Ова мјера донесена је с циљем да се спријечи илегални прелазак границе што може евентуално изазвати ширење инфекције.