latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:49 | Аутор: СРНА

Цијене горива ниже него у Хрватској

Цијене горива на бензинским пумпама у БиХ ниже су него у Хрватској, тако да је данас просјечна цијена дизела у Хрватској за око осам одсто виша него у БиХ, а цијена бензина виша за око три одсто, подаци су Нафтног комитета БиХ.
Гориво - Фото: nezavisne novine
ГоривоФото: nezavisne novine

Поводом писања појединих медија да су цијене горива на бензинским пумпама у БиХ више него у земљама региона, из Нафтног комитета у БиХ саопштили су да се посебно у тренутним околностима треба уздржати од паушалних анализа које резултирају погрешним информисањем јавности и грађана.

Из Комитета истичу да су његови чланови, који запошљавају око три хиљаде људи, уложили велике напоре да би обезбиједили неометано снабдијевање тржишта БиХ, у веома изазовним условима обезбиједили услугу на бензинској пумпи свим субјектима, како грађанима, тако и службама, институцијама и органима које се баве управљањем кризом изазваном епидемијом, те у цијелом том процесу заштитиле своје запослене који су најизложенији у тренутној ситуацији – продаваче на бензинским пумпама.

- Због свега тога још једном позивамо медије на одговорно понашање у извјештавању о овој теми, какво показују током извјештавања о другим темама од јавног интереса у тренутној ситуацији - истиче се у саопштењу.