latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:31 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Бањалука: Велико интересовање за доставу лијекова, ускоро и за сеоска подручја

Достава лијекова за лица старија од 65 година у Бањалуци изазвала је велико интересовање старијих грађана којима је ово једини начин да дођу до пријеко потребне терапије, а исти систем ће бити омогућен и за сеоска подручја, саопштено је из бањалучког Дома здравља.
Поликлиника Бањалука - Фото: РТРС
Поликлиника БањалукаФото: РТРС

- У почетку, било је мањих проблема у комуникацији, пошто је ријеч о доста комплексном систему, али достава је од данас у пуној функцији и грађанима се несметано достављају лијекови - навели су из Дома здравља.

Из ове здравствене установе позвали су све старије суграђане, којима су потребни лијекови, да остану у својим кућама и да искористе ову могућност.

- Довољно је само да позову свог породичног љекара, односно амбуланту породичне медицине у којој су регистровани, наруче лијекове и они ће им идући дан бити испоручени на њихову адресу - истиче се у саопштењу.

Право на наручивање лијекова путем овог систем имају искључиво лица старија од 65 година.

Из Дома здравља наводе да за сада систем покрива урбано подручје Бањалуке, с тим да ће ових дана, по идентичном принципу, бити омогућена достава и за сеоска подручја.

Корисници система, како наводе из бањалучког Дома здравља, биће о томе накнадно обавијештени.

Лијекови се испоручују из "Моје апотеке", "Црвене апотеке", "Б фарма" и "Анафарма".

Достава лијекова одвија се у оквиру акције града Бањалука под називом "Нисте сами", покренуте након што је уведена забрана кретања за лица старије од 65 година.

Град Бањалука је, од 19. марта, покренуо велику акцију под називом "Нисте сами", у оквиру које је омогућена кућна достава основних животних намирница старијим и немоћним особама, те лицима са инвалидитетом, трудницама и свима у стању потребе.