latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:16 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Значајна помоћ Србије здравственом систему Српске (ФОТО)

Главни координациони тим захвалио је руководству Србије за први контингент медицинске помоћи, која је допремљена у Републику Српску, истичући да је ријеч о веома значајној помоћи за здравствени систем Републике Српске у борби против вируса корона.
Сједница главног координационог тима - Фото: РТРС
Сједница главног координационог тимаФото: РТРС

Главни координациони тим још једном је поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, те апеловао да се лица којима су прописане мјере кућне изолације стриктно придржавају тих мјера, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас редован састанак главног координационог тима, поводом ситуације изазване новим вирусом корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те спровођење мјера институција Републике Српске у вези са сузбијањем новог вируса корона.

Први контингент помоћи из Србије стигао је синоћ у Бањалуку.

Наредни састанак главног координационог тима биће одржан сутра у кабинету предсједника Владе Републике Српске у 12.00 часова.