latinica  ћирилица
01/04/2020 |  12:30 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Заражене двије раднице Беме; Заустављена производња

Фабрика обуће Бема Бањалука данас је зауставила производњу на препоруку Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, након што је утврђено да су двије раднице заражене вирусом корона, рекао је Срни технички директор ове фабрике Маринко Умичевић.
Бема - Фото: РТРС
БемаФото: РТРС

Умичевић је навео да је синоћ од Штаба добио информацију да су двије раднице из Лакташа, које су већ 12 дана на боловању и нису биле у контакту са другим радницима Беме, позитивне на вирус корона.

Према његовим ријечима, данас су све раднице фабрике враћене кућама и до 20. априла ће бити на колективном годишњем одмору.

Он сматра да је за Бему од изразитог значаја што су добили ту информацију, како би могли дјеловати у складу са превентим мјерама.

- Веома је важна самосвјесност и питање колективног здравља у тешкој ситуацији попут ове. Радницама обољелим од вируса корона је уплаћена једнократна помоћ и на располагању смо им до окончања борбе са овим вирусом - навео је Умичевић.

Он је нагласио да ће Бема због пандемије вируса корона претрпјети огромне финансијске губитке, али да ће, као и до сада, наћи начин да их санира, констатујући да је, ипак, здравље запослених на првом мјесту.

Поводом тврдње посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића да је имао добре намјере када је ријеч о помоћи Беми"и њеним радницима, Умичевић је нагласио да "уколико је Станивуковић заиста имао добре намјере, могао је то учинити на мноштво других начина, а не искључиво стварањем негативног публицитета у медијима".

- Прикупљање политичких поена у овој, ванредној ситуацији, крајње је дегутантно и малициозно. Предузећемо све мјере да радници Беме сачувају здравље усљед пандемије, али и да буду сачувана радна мјеста и углед фирме од негативних појединаца - нагласио је Умичевић.