latinica  ћирилица
01/04/2020 |  12:25 | Аутор: СРНА

Пале: Грађани да не насједају на неистините објаве на друштвеним мрежама

Из општине Пале позивају грађане да не насједају на неистините, узбуњујуће поруке које су се појавиле на друштвеним мрежама о броју заражених вирусом корона на подручју ове општине, којим се шири паника међу становништвом, саопштено је на званичном сајту општине.
Општина Пале (фото: is-radio.com) -
Општина Пале (фото: is-radio.com)

У објавама на друштвеним мрежама пише да су на Палама 23 лица позитивна на вирус корона, што из Општинског штаба за ванредне ситуације демантују, те подсјећају да се званичне информације налазе на интернет страници општине Пале - http://www.pale.rs.ba/.

- Ширење оваквих и сличних дезинформација које изазивају и шире панику међу становништвом законски је строго кажњиво. Апелујемо да грађани вјерују само званичним изворима информација у вези са епидемиолошком ситуацијом на подручју Пала - наводи се у саопштењу.

Штаб за ванредне ситуације општине Пале јутрос је објавио званично саопштење у којем се наводи да су на Палама евидентирана два случаја заразе вирусом корона, као и да се спроводе све прописане процедуре здравственог надзора, укључујући и тестирања особа које су биле у најближем контакту са зараженима.

На подручју општине Пале под здравственим надзором тренутно се налазе 93 особе и то је за седам лица више него јуче.

У овај број улази и 11 возача из међународног транспорта, чији је надзор другачији од оног који редовно и свакодневно спроводи Комунална полиција.