latinica  ћирилица
01/04/2020 |  09:58 ⇒ 10:27 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Трпимо вишемилионске губитке због вируса корона

Олимпијски центар "Јахорина" већ трпи губитак већи од шест шест милиона КМ због новонастале ситуације у вези са вирусом корона, истакао је директор Центра Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

- Трпимо огромне губитке због вируса корона, све наше активности су заустављене. Сезону смо завршили много раније од планираног, отказали смо заказане манифестација и, према нашим пројекцијама, губици због тога су премашили 6.000.000 КМ", саопштио је Љевнаић.

У саопштењу се наводи да је отказан и традиционалан Куп ветерана, хуманитарног карактера, који се на Јахорини одржава од 1994. године.

Љевнајић истиче да додатне трошкове узрокује то што је реализација планираних инвестиција на планини успорена због цијеле ситуације.

Сезона скијања на овом скијалишту је затворена раније иако је сњежни покривач сада чак и већи него у току јануара и фебруара.

- Упркос новим сњежним падавинама, скијалиште Јахорина је затворено за посјетиоце и скијаше због борбе против ширења заразе вирусом корона. Пандемија која је погодила готово цијели свијет и те како оставља велике посљедице са којима се суочава и Олимпијски центар `Јахорина` - наведено је у саопштењу.

Љевнаић је истакао да је запосленима у Олимпијском центру "Јахорина", упркос новонасталој ситуацији, исплаћена плата за март десетак дана раније.

- Они су у пуној приправности, раде од куће и све своје активности смо усмјерили на медијску кампању с циљем да инспиришемо институције, менаџере и све појединаца који су у моћности да пруже финансијску помоћ Влади Републике Српске за борбу против вируса корона - навео је Љевнаић.

Он је изразио наду да ће и други слиједити примјер менаџмента ОЦ "Јахорина".

- Још једном апелујем на све да се придржавају прописаних мјера, да буду дисциплиновани и да помогну људима око себе, да бисмо што прије и са што мање посљедица изашли из свега овога - поручио је Љевнаић.