latinica  ћирилица
31/03/2020 |  18:00 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Kолегијум ПД ПС БиХ у четвртак о модалитетима засједања

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић изјавио је да ће у четвртак, 2. априла, бити одржана сједница Колегијума овог дома на којој ће бити разговарано о техничким модалитетима рада Дома.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

Звиздић је као могуће рјешење за одржавање сједице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ навео посљедњу сједицу Народне скупштине Републике Српске /одржану у Банском двору у Бањалуци/, констатујући да у пословнику Представничког, нити Дома народа, нема могућности за одржавање електронске сједнице.

Он је у изјави за БХТ рекао да је за њега битно да у парламентарну процедуру што прије из Предсједништва БиХ стигне приједлог буџета институција БиХ за ову годину.

- Очекујем да ће Предсједништво то урадити у најскоријем могућем времену како би онда на сједници парламента могли разматрати и усвојити буџет, али и сет закона који би у овом тренутку значајно могао да помогне реалном сектору, привредницима и послодавцима у БиХ -  навео је Звиздић.

Звиздић је нагласио да је, у вријеме епидемије вируса корона, осим живота људи, кључно сачувати привредне токове, а поготово радна мјеста.