latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:37 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Нема застоја на граничном прелазу у Шамцу (ФОТО)

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац констатовао је данас приликом посјете граничном прелазу у Шамцу да на овом прелазу нема застоја, те изразио задовољство начином на који се одвија спољнотрговинска размјена.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

Он је новинарима у Шамцу рекао да су у почетку били одређени застоји на граничним прелазима, те додао да се може рећи да су институције Републике Српске, Федерације БиХ и Савјет министара реаговали на то адекватним одлукама.

Кошарац је истакао да је у овој веома сложеној епидемиолошкој ситуацији најважније сачувати здравље људи, те омогућити довољне количине хране, лијекова, медицинског и санитетског материјала.

Он је на граничном прелазу у Шамцу посјетио просторије Канцеларије за ветеринарство БиХ, те истакао да је ово трећа важна тачка, осим Бијаче и Градишке, на којој се обавља промет са земљама ЕУ.

Фото: Срна

Кошарац је подсјетио да, према одлуци Савјета министара, Канцеларија за ветеринарство треба да током 24 часа има своје инспекторе на граничном прелазу.

Шеф Одјељења граничне ветеринарске инспекције Славиша Крешталица потврдио је да се промет робе биљног и животињског поријекла одвија несметано.

Навео је да на овај гранични прелаз долазе пошиљке углавном из источног дијела Европе, Мађарске и Словачке, те да тренутно није велики промет.