latinica  ћирилица
31/03/2020 |  09:43 | Аутор: СРНА

Цјелодневни полицијски час ако грађани не буду поштовали мјере

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је грађанима да нема мјеста за страх и панику, јер држава функционише уређено у времену ванредног стања због вируса корона, те истакао да су ове двије недјеље преломне.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Ако успијемо да будемо стабилни, понашамо се озбиљно и одговорно, лакше ћемо изаћи из свега овога, а када ће то да буде - не знам - рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Он је поново позвао грађане на дисциплину и поштовање свих мјера самоизолације, те додао да ће двадесетчетворочасовни полицијски час бити уведен само ако људи не буду поштовали мјере и ризиковали нови циклус ширења заразе, који би земљу и здравствени систем разорио потпуно.

Стефановић је навео да се у Србији око 80.000 људи налази у самоизолацији, али да има осам одсто оних који ту мјеру крше.

Он је додао да је за протекла два дана око 300 људи кршило мјере самоизолације и полицијског часа, те да треба да сносе законске санкције, јер ризикују здравље других људи.

- Све их молим да се понашају одговорно и у интересу њиховог и здравља других људи, јер имамо разних случајева кршења те мере, па чак и покушаја превара са лажним дозволама за кретање - напоменуо је Стефановић.