latinica  ћирилица
30/03/2020 |  20:17 ⇒ 22:30 | Аутор: СРНА

МУП ХНК кажњава православне вјернике који су присуствовали литургији

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона најављено је да ће прекршајно бити кажњени вјерници, углавном из Требиња и околине, који су у недјељу присуствовали литургији у православном манастиру Завала, у Поповом пољу.
Манастир Завала - Фото: РТРС
Манастир ЗавалаФото: РТРС

- Тренутно се врши провјера идентитета, а обавили смо разговор са одговорним лицима и сачинили службену забиљешку. У складу са законским одредбама и прописима, као и мјерама и наредбама које је издао Кризни штаб Херцеговачко-неретванског кантона, свима ћемо изрећи санкције - рекао је портпарол кантоналног МУП-а Људевит Марић.

Прекршајне казне у оваквим случајевима износе 500 КМ, пише Дневни аваз.

На званичној страници општине Равно, на чијем подручју се налази манастир Завала и која припада Херцеговачко-неретванском кантону, наведено је да је "у Манастиру у Завали одржана служба на којој је присуствовало стотињак вјерника из сусједних општина, међу којима и малољетне дјеце и старијих од 65 година".

Припадници Полицијске станице Равно забиљежили су сва возила и њихове службене забиљешке ће бити упућене надлежним службама на даљње поступање, наведено је на страници општине Равно.