latinica  ћирилица
30/03/2020 |  14:30 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Циљ - заштита здравља и животног стандарда грађана

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додики министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас састанак Главног координационог тима, поводом актуелне ситуације изазване новим вирусом корона.
Главни координациони тим (Фото: twitter.com/Vlada_Srpskе) - Фото: РТРС
Главни координациони тим (Фото: twitter.com/Vlada_Srpskе)Фото: РТРС

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској и спровођење досадашњих мјера институција Републике Српске у вези са сузбијањем вирусакорона.

Дата је препорука Републичком штабу за ванредне ситуације да коригује поједине закључке у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Репубици Српској, посебно када је ријеч о Закључку о обавезном спровођењу мјера за реговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској и Закључку о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске.

Влади Републике Српске препоручено је да коригује Уредбу о враћању цијена на претходни ниво, која је донесена као привремена мјера непосредне контроле цијена за основне животне намирнице и друге производе, а с циљем заштите животног стандарда становништва због ситуације настале појавом вируса корона у Републици Српској.

На грађане је апеловано да се досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, те апеловано на лица којима су прописане мјере самозолације да их се стриктно придржавају.

Наредни састанак Главног координационог тима биће одржан сутра у Кабинету предсједника Владе Републике Српске, с почетком у 12.00 часова.