latinica  ћирилица
30/03/2020 |  14:21 | Аутор: СРНА

Ученици и студенти који су стигли из Италије негативни на вирус корона

Тестови свих 32 ученика и студената из Републике Српске, који су у Лукавицу стигли из Италије, негативни су на вирус корона, потврдио је Срни начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- Стигли су нам резултати са Института за јавно здравство Републике Српске, сви су негативни, с тим што је један момак смјештен у Болницу "Србија" због других здравствених проблема, али је први тест и код њега показао да је негативан - рекао је Ћосић.

Он је навео да ученици и студенти неће бити пребачени у локалне заједнице, како је раније било планирано, него ће и наредних 11 дана провести у изолацији у хотелу "Топекс" у Источном Новом Сарајеву гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман.

- Према инструкцијама Републичког штаба за ванредне ситуације, ми ћемо њих ипак задржати овдје због тога што је дио њих малољетан, па би у локалним заједницама за њих требало правити посебне карантине. Да не бисмо компликовали, они ће остати овдје до краја четрнаестодневне изолације - објаснио је Ћосић.

Ћосић је најавио за сутра у 11.00 часова конференцију за медије на којој ће говорити о епидемиолошкој ситуацији у општини, мјерама заштите од ширења епидемије вируса корона и здравственом стању ученика и студената који су у петак, 27. марта, допутовали авионом из Италије.