latinica  ћирилица
30/03/2020 |  11:56 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Наставити процес имунизације уз поштовање препоручених мјере

Институт за јавно здравство Републике Српске упутио је препоруке свим вакциналним центрима у Српској да наставе процес имунизације уз обавезно поштовање препоручених мјера за превенцију инфекције ковид-19 у здравственим установама, саопштено је данас из ове здравствене институције.
Институт за јавно здравство - Фото: Глас Српске
Институт за јавно здравствоФото: Глас Српске

- У складу са препоруком Свјетске здравствене организације, вакцинација према обавезном календару треба да се одржава све док мјере одговора на ковид-19 то допуштају - наводи се у саопштењу Института за јавно здравство Републике Српске.

У саопштењу се додаје да вакцинални центри треба да евидентирају сву дјецу уколико су пропустила вакцинацију, те да направе план за надокнаду пропуштених доза вакцина код те дјеце.

Институт је саопштио да је окончан процес набавке вакцина које у овом тренутку недостају, те да ће чим буду достављене Институту, бити и дистрибуисане вакциналним центрима у Републици Српској.

Због ширења обољења ковид-19, узрокованог вирусом корона, у Републици Српској предузет је велики број мјера с циљем смањења ширења вируса и смањења утицаја на здравствени систем, укључујући преусмјеравање здравствених ресурса на одговор на ковид-19.