latinica  ћирилица
29/03/2020 |  14:27 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Болница у Требињу добила респиратор

У требињску Болницу данас је стигао респиратор који је донирао херцеговачки инвеститор Родољуб Драшковић.
Требиње - дониран респиратор - Фото: СРНА
Требиње - дониран респираторФото: СРНА

На подручју Херцеговине нема обољелих од вируса корона, а до сада је тестирано осам пацијената.

Респиратор је уручио генерални директор "Свислајона" из Требиња Раденко Драшковић, који је притом изразио наду да неће бити велике потребе за његовим кориштењем.

- Предсједник Драшковић је лично донирао овај уређај народу Херцеговине, а ми смо у Удружењу грађана и привреде Херцеговине отворили посебан рачун за уплате како бисмо помогли у набавци опреме потребне за борбу против вируса корона - рекао је Драшковић.

Директор Болнице Требиње Љубица Миљановић истакла је да ће им респиратор много значити, те захвалила за ову донацију, као и другим донаторима из Херцеговине који су ових дана наручили респираторе за требињску Болницу.

- Надам се да ове респираторе нећемо користити и да ће наши пацијенти у случају појаве корона вируса имати лакшу клиничку слику - истакла је Миљановићева.

Она је рекла да требињска Болница, поред данас донираног, тренутно има два респиратора, а најављена је набавка још четири.

- Имамо доста тога, фали нам заштитна опрема за рад, али имамо најаву од донатора да ће нам и то ускоро стићи - додала је Миљановићева.