latinica  ћирилица
29/03/2020 |  10:34 | Аутор: СРНА

Борис Џонсон послао писмо грађанима Велике Британије

Британски премијер Борис Џонсон апеловао је да Британци поштују карантин и мјере рестрикције и да остану код куће у вријеме епидемије вируса корона.

Поруку је послао у писму прослијеђеном на 30 милиона адреса у Британији заједно са летком у коме се наводе савјети Владе у вези са пандемијом. Цијели пројекат коштао је Владу Британије око 5,8 милиона фунти, пише Дејли мејл.

Британски премијер, који је у самоизолацији након што је утврђено да је позитиван на вирус корона, упозорио је јавност да ће се ситуација погоршати прије него се побољша, те је истакао потребу да се остане код куће и тако подржи здравствени систем државе.

Џонсон је истакао да се држава припремила и да је сада потребно слиједити правила понашања.

- Што више поштујемо правила, мање живота ће бити угашено и живот ће се брже вратити у нормалу - наводи се у писму премијера.

Он је похвалио здравствене раднике, љекаре, медицинске сестре и техничаре и друго особље због великих напора које улажу у овом тренутку.

Џонсон је подсјетио да се више хиљада пензионисаних љекара и сестара јавило да помогне држави, док више стотина хиљада грађана волонтира и помаже најугроженијима.

У Британији је до сада умрло 1.019 људи од посљедица инфекције. Према посљедњим подацима, број заражених вирусом корона у тој земљи је 17.089.