latinica  ћирилица
28/03/2020 |  20:56 ⇒ 21:20 | Аутор: СРНА

ФБиХ: У посљедња 24 часа потврђен 21 случај заразе

Нови случај заразе вирусом корона потврђен је код 21 лица у Федерацији БиХ у протекла 24 часа, од тестираних 147 узорака, изјавио је члан Кризног штаба федералног Министарства здравства Сањин Муса.
УКЦ Сарајево - Фото: илустрација
УКЦ СарајевоФото: илустрација

Муса је вечерас на конференцији за новинаре рекао да је девет нових случајева потврђено у Тузланском кантону, шест у Западнохерцеговачком, три у Кантону Сарајево, два у Унско-санском и један у Херцеговачко-неретванском кантону.

Према његовим ријечима, у ФБиХ до сада је тестирано 737 лица, а код 95 је потврђен вирус корона, а потврђено је пет смртних исхода.

Од укупног броја заражених, 33 су у Херцеговачко- неретванском кантону, 17 у Западнохерцеговачком, 13 у Кантону Сарајево, девет у Тузланском, по осам у Зеничко-добојском и Унско-санском, пет у Босанскоподрињском и по један у Посавском и Средњобосанском кантону, преносе федерални медији.

Муса, који је и шеф Службе за епидемиологију Завода за јавно здравство, објаснио је да је на основу досадашње анализе код два одсто случајева ријеч о асимптоматској инфекцији, док су благи случајеви чинили 81 одсто, умјерено тешки девет досто, а тешка клиничка слика забиљежена је код осам осто пацијената.