latinica  ћирилица
28/03/2020 |  18:58 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Срамота да се партије баве политиканством у вријеме епидемије

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да ниједна партија није давала закључке на данашњој посебној сједници Народне скупштине и они нису били ни неопходни, нагласивши да је срамота да се партије у БиХ у вријеме епидемије вируса корона баве политиканством.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- У вријеме кад је у Италији јуче умрло скоро 1.000 људи, а данас у Шпанији више од 800, срамота је жива да се партије у БиХ баве политиканством, као што је срамота да се баве тричаријама и глупостима - изјавила је Цвијановићева упитана да прокоментарише саопштење СДА да одлука скупштинске већине да одбије сва четири закључка клуба "Заједно за БиХ" ствара "оправдану сумњу у намјере власти Републике Српске у вези са увођењем ванредног стања.

Предсједник Републике је нагласила да "у исти кош спада и прича таквих политичара, али и оних странаца који им служе некад као сервис, а некад као ментори да ће ванредно стање служити за успостављање границе између ентитета за одвајање Републике Српске".

- Њих не интересује колико ћемо жртава бројати послије овог ужаса, они млате своју политичку причу, од које је народу у Републици Српској већ одавно мука - констатовала је Цвијановићева.