latinica  ћирилица
28/03/2020 |  18:08 | Аутор: СРНА

Политичко дјеловање и сарадња кључни за стављање епидемије под контролу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић оцијенили су да предстојећи период захтијева активно политичко дјеловање и сарадњу који су кључни за стављање епидемије под контролу, те заштиту здравља грађана и економије.
Милорад Додик и Драган Човић, архив - Фото: РТРС
Милорад Додик и Драган Човић, архивФото: РТРС

Поздрављена је иницијатива о подстицању домаће привреде, као и иницијатива упућена представницима ЕУ о изузимању БиХ и земаља Западног Балкана из одлуке забране извоза медицинске опреме из ЕУ, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Саговорници су закључили да су солидарност и сарадња уз политичку стабилност и коректност неопходни у периоду када сви ниову власти у БиХ морају спремно одговорити на изазове пред којима се налазе грађани и БиХ.

Исказана је сагласност да је неопходно пружање потребне помоћи и материјала здравству и предузећима те заштити радника широм БиХ.

Ставове о стању у здравственом систему и привреди с освртом на предузете мјере у борби против вируса корона, Додик и Човић су размијенили у телефонском разговору.